STANGE ENERGI

Det er menneskene bak som utgjør forskjellen!

Strømmarkedet nå

Legg igjen en kommentar

Fulle vannmagasiner gir fortsatt lave strømpriser

Kombinasjonen av fulle vannmagasiner og fortsatt lavt forbruk har gitt lave strømpriser – særlig gjelder dette Sør- og Østlandet. Høsten er normalt en årstid med mye nedbør, og samtidig er den svenske kjernekraften bedre i rute enn på lang tid. Dette gjør at vi kan gå vinteren i møte med relativt stor ro når det gjelder strømprisene.

Augustprisene i år ble blant de laveste i «manns minne», og september ligger også an til å bli en rimelig måned når det gjelder strømprisen. I de ti siste årene er det kun ett år som har hatt lavere pris i august – det var 2007. Prognosen for september er også svært gunstig, og når det gjelder året under ett ligger 2012 an til å bli det billigste strømåret på de siste ti år! Prisen er omtrent halvert sammenliknet med 2010-prisen.

Likevel må vi innstille oss på at prisen nå vil begynne å krype oppover. Det er nå det norske forbruket begynner å stige for fullt, og da vil prisen nødvendigvis også stige. I øyeblikket ser det ut til at prisen skal opp 8–10 øre. 25-30 øre/kWh er likevel fortsatt en meget lav pris sammenliknet med det vi har sett de seineste årene. Som alltid er strømprisene i stor grad væravhengig. Det betyr at omslag i værtype raskt kan snu dette prisbildet.

Forfatter: Markedssjef

Girl 38,my cohabitant is Christian. Together we have 2 amazing kids, Hermine and Josefine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s