STANGE ENERGI

Det er menneskene bak som utgjør forskjellen!

Kommentarer til innslaget på NRK 29 januar

Legg igjen en kommentar

Innslaget på NRK dreiet seg om en doktoravhandling ved Universitetet for miljø- og biovitenskap som konkluderte med at det ikke er gunstig for kunden å benytte en variabel strømpriskontrakt.
Bakgrunnen for oppgavens konklusjon er at selskapene setter prisen raskere opp enn ned, og dermed vil kunden tape penger på sikt.

Her er noen kommentarer til innslaget!

Vi har et åpent strømmarked, der kunden velger selv. Det er intens konkurranse i det norske strømmarkedet, og norske kunder nyter godt av en sterkere konkurranse her enn i noe annet nordisk land. Kundene velger både produkt og leverandør selv, og kunder med variabel pris får alltid varsel om prisendringer 14 dager i forkant. Det gir også mulighet for å endre produkt eller leverandør dersom kunden ønsker det.
Alternativet kan være en fastpris over en lengre periode eller en avtale som hele tiden følger spotprisutviklingen på kraftbørsen.

Ved valg av strømavtale må kunden selv vurdere hva som passer sin økonomi. Akkurat som mange vurderer om de skal ha fast eller flytende rente på boliglånet, kan man her vurdere sin strømavtale. Kunder kan på en enkel og grei måte skifte til et annet produkt hos sin nåværende leverandør eller finne seg en annen leverandør dersom de ønsker det.

I 2010 byttet 250 000 husstander strømleverandør. Det viser at konkurransen fungerer. Det viktigste er at kunden velger et strømprodukt som passer til hans eller hennes privatøkonomi. De fleste leverandører tilbyr både fast og flytende kraftpris.

Om få år vil alle kunder få installert Smart Strøm (AMS) som vil gi kunden mulighet for enklere avregning samtidig en vil få tilgang til nye produkter. Dette vil også være til kundens fordel ved at konkurransen i markedet vil øke.

Forfatter: Markedssjef

Girl 38,my cohabitant is Christian. Together we have 2 amazing kids, Hermine and Josefine.

Legg igjen en kommentar